Digitaalinen design voi olla monenlaisia palveluita, ja palveluntarjoajia on paljon. Palveluja käyttävät verkossa toimivat yritykset, jotka haluavat ostaa verkkosivujen suunnittelua tai jopa koko yrityksen brandin suunnittelun toimistolta, joka on erikoistunut pelkästään digitaaliseen designiin. Silloin tekninen toteutus voidaan ostaa muualta.

Hyvänä esimerkkinä tällaisista asiakkaista on monet https://pikakasino.org/nettit joiden toimita on pelkästään verkossa, joten myös verkossa havaittava ja koettava brändi on hyvin tärkeä. Tällöin siihen panostetaan paljon, jolloin asiaan erikoistunut yritys on käytännössä ainoa vaihtoehto. Onneksi tällaisia yrityksiä on paljon.

Designia Helsingissä

Helsingin alueella toimii monia yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet erilaisiin digitaalisen designin palveluihin ja tuotantoihin. Verkkosivujen ja sisältöjen lisäksi palveluihin kuuluvat myös erilaiset mainosvideot, joita voidaan jakaa mainostettava yrityksen tai tuotteen verkkosivulla tai sosiaalisen median kanavilla. Mainosvideot voita olla yrityksen, tuotteen tai yrityksen brändin mainoksia, tuotejulkistuksia ja muita manoksia. Monen digitaalisen mainonnan ja markkinoinnin alalla toimivat yritykset tekevät myös suunnittelua kyseisiin palveluihin, mutta ostavat palveluja myös muilta toimijoilta. Tämä on luonut markkinan yrityksille, jotka ovat erikoistuneen pelkästään suunnitteluun ja digitaaliseen designiin, eivätkä niinkään toteutukseen. Teknisen toteutuksen ne ostavat muualta.

Suurin osa toteuttaa kuitenkin suunnittelun ja toteutuksen itse toimittaen asiakkaalle avaimet käteen palveluna verkkosivun tai sivuston, jolla tuotetta tai palvelua mainostetaan. Useat yritykset toimittavat myös sisältöä suoraan asiakkaiden omille sivustoille, esimerkiksi blogiin tai tuotearvosteluihin, joilla tuotetta markkinoidaan.

Digitaalisen median suunnittelupalveluja tarjoavat yritykset tuottavat asiakkailleen graafisen sulkoasun suunnittelusta kokonaisten brandien suunnitteluun. Näitä brändisuunnitelmia voidaan käyttää myös perinteisen median palveluissa ainakin graafisen ulkoasunsa osalta.

Monet mainostoimistot tekevät myös digitaalista designia ja muita verkkopalveluiden suunnittelua ja toteutusta itsenäisesti tai yhteistyössä uusmedia- ja digitaalisen designin yritysten kanssa. Myös niiltä saa avaimet käteen -palveluna sivuja tai sivustoja tuotteen, tuotteiden tai palveluiden markkinointiin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavilla.

Palveluun saattaa kuulua myös hakukoneoptimointia ja muita näkyvyyteen vaikuttavia palveluita eri verkkosivuilla tai sosiaalisessa mediassa. Suuret mainoskampanjat yleensä toteutetaankin yhtä aikaa useammassa mediassa, jotta saavutetaan mahdollisimman suuri määrä kohdeyleisöstä.